Sałatka z rukolą i kozim serem

Szybka i pyszna przekąska dla każdego!
/ 11.06.2013 08:58
DRUKUJ PRZEPIS
Sałatka z rukolą i kozim serem fot. Adobe Stock
Liczba porcji: 4
Czas wykonania: 20 min
Ilość kalorii: 325 kcal
Poziom trudności: średni
Składniki:
  • kajzerka
  • olej
  • opakowanie rukoli
  • szklanka czerwonych porzeczek
  • łyżka miodu 
  • łyżka soku z cytryny
  • 20 dag koziego sera w postaci pleśniowej rolady
  • sól
  • mielona papryka
Przygotowanie:
  1. Kajzerkę pokrój w kostkę. Zrumień na patelni z 1–2 łyżkami oleju. Grzanki wystudź.
  2. Sałatę w razie potrzeby opłucz, osusz, rozłóż na 4 talerze. Porzeczki dokładnie umyj, osącz, wykładaj porcjami na sałatę.
  3. Wymieszaj miód, sok i 3–4 łyżki oleju.
  4. Kozi ser pokrój w grube plastry. Każdy oprósz mieloną papryką, włóż do piekarnika o temp. 180 st. C i podgrzewaj, aż środek roladki lekko się roztopi.
  5. Na każdej porcji sałatki połóż 2 kawałki ciepłego sera. Całość sałatki z rukolą oprósz solą, polej sosem, posyp grzankami.
DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA