Sałatka z grillowanych warzyw i sera feta - przepis

Bakłażany mają delikatny smak i gąbczastą strukturę. By pozbawić je lekkiej goryczki, po pokrojeniu w plastry posyp je solą, odstaw na 20 min, a potem opłucz i osusz.
/ 06.06.2013 11:15
DRUKUJ PRZEPIS
Liczba porcji: 4
Czas wykonania: 20 min
Ilość kalorii: 220 kcal
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 2 ząbki czosnku
  • 3–4 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 cukinie
  • 1 bakłażan
  • po strąku papryki żółtej i czerwonej
  • 15 dag sera feta
  • świeże lub suszone oregano
  • sól
Przygotowanie:
  1. Czosnek przeciśnij przez praskę, rozetrzyj z odrobiną soli. Wymieszaj z oliwą.
  2. Cukinie i bakłażan pokrój w grubsze talarki, a paprykę w cząstki. Z papryki usuń nasionka i białe błonki. Warzywa opiecz na grillu.
  3. Wystudzone grillowane warzywa wymieszaj z pokrojoną w kostkę fetą, ziołami i aromatyczną oliwą.

Sprawdź inne przepisy na dania z grilla:

DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA