Gotowanie na parze

napisał/a: Misiaq 2009-12-01 20:43
ula_jente napisal(a):ziemniaczki z parowara
No właśnie my sie jakoś nie możemy do niesolonych warzyw przekonać. Ale za to mięsko pychota
ula_jente napisal(a):oczywiście odpowiednio wcześniej zamarynowane
Macie jakiś fajny przepis na marynatę, bo ja tak tradycyjne zioła, czosnek, pieprz. A może macie coś extra??
napisał/a: jente8 2009-12-01 23:02
misiaq napisal(a):Macie jakiś fajny przepis na marynatę, bo ja tak tradycyjne zioła, czosnek, pieprz. A może macie coś extra??

Ja nie mam, sypię jak leci wszystko, co lubię ;) Tak chyba najlepiej, bo każdy wybiera co mu pasuje. Ale ze 2 razy robiłam z typową marynatą do mięsa (z torebki ;) ) i też było niezłe.

misiaq napisal(a):No właśnie my sie jakoś nie możemy do niesolonych warzyw przekonać

Spróbuj je podać z jakimś sosem który lubicie (ja najczęściej z czosnkowym, bo uwielbiamy i świetnie pasuje do brokułów i ziemniaków :) ). Sos ma wyrazisty smak i to, że warzywa są niesolone, przestaje być problemem.
napisał/a: Misiaq 2009-12-02 17:17
ula_jente napisal(a):marynatą do mięsa (z torebki
Nie lubię takich z torebek.
Zresztą mój Marcin od razu to wyczuje i marudzi, ze "sztuczne"