Jak zrobić roladki z łososia - przepis składniki i przygotowanie
Idealne nie tylko na świąteczny stół!

Opublikowano: 27.11.2015, 07:00
Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 40 dag kremowego twarożku
- 2 łyżeczki startego chrzanu
- 30 dag wędzonego łososia w plastrach
- sól
- pieprz biały
- pieprz czarny
Reklama
Przygotowanie:
Zobacz, jak zrobić roladki z łososia!
- Twarożek rozmieszaj z chrzanem (jeśli jest bardzo gęsty, dodaj łyżkę śmietany), dopraw solą i białym pieprzem.
- Przygotowanym serkiem smaruj plastry łososia i zwijaj je w dość ścisłe roladki.
- Włóż na 2 godziny do lodówki, aby serek stężał.
- Roladki pokrój w plastry o szerokości około 2 cm.
- Ułóż je na półmisku, oprósz świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Reklama
Zobacz więcej świątecznych przepisów:
Pierniki z lukrem - przepis
Paszteciki z kapustą i grzybami - przepis
Placek makowy - przepis
Mini serniczki świąteczne - przepis
Barszcz na kwasie buraczanym - przepis
Ciasto z makiem - 17 przepisów
Reklama
Reklama
Reklama
Loading...