Kulki serowe - przepis składniki i przygotowanie
Naprawdę efektowna przekąska!

Opublikowano: 21.01.2015, 06:44
Reklama
Ilość porcji: 20
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 20 dag chudego białego sera
- 27 dag sera typu feta
- papryka słodka i curry w proszku
- natka pietruszki lub koperek
- siekane orzechy włoskie lub migdały
Reklama
Przygotowanie:
Zobacz przepis na kulki serowe!
- Biały ser rozdrobnij widelcem, dodaj do tego całą kostkę sera typu feta i wymieszaj składniki na gładką masę.
- Możesz przyprawić na ostro, ale bez dodatku soli (feta jest słona sama w sobie).
- Lekko zwilżoną dłonią formuj małe kulki wielkości orzecha włoskiego i obtaczaj każdą w przyprawach, np. czerwonej papryce, curry, ziołach, koperku, zmielonych orzechach.
Reklama
Zobacz inne pomysły na przekąski:
Suflet na słono - przepis
Kulki ryżowe - przepis
Roladki z łososiem - przepis
Reklama
Reklama
Reklama