Reklama
Czas przygotowania: 20 min
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 10 jajek,
  • pęczek rzodkiewki,
  • pęczek koperku,
  • 4 plasterki szynki,
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego,
  • 1 łyżka majonezu,
  • 1 łyżka musztardy,
  • sól i pieprz do smaku.
Reklama
Przygotowanie:

Jajka faszerowane rzodkiewką z dodatkiem świeżego koperku to prawdziwie wiosenna przystawka.

W naszym przepisie do farszu dodana jest szynka, ale jeśli chcesz uzyskać jarską wersję tej przystawki, z powodzeniem możesz zastąpić ją tuńczykiem albo sardynkami.

  1. Jajka ugotuj na twardo.
  2. Obierz je ze skorupek i przekrój na pół ostrym nożem.
  3. Wydrąż z jajek żółtka i przełóż je do miseczki.
  4. Do żółtek dodaj starte na tarce rzodkiewki oraz pokrojoną w kosteczkę szybkę.
  5. Do farszu dodaj jogurt, musztardę, majonez i posiekany koperek.
  6. Całość wymieszaj i dopraw solą i pieprzem.
  7. Jajka faszerowane rzodkiewką podawaj oprószone koperkiem albo rzeżuchą.
Reklama

Więcej przepisów na jajka faszerowane:
Przepis na jajka faszerowane szpinakiem
Przepis na jajka faszerowane w skorupkach
Przepis na jajka faszerowane pieczarkami

Reklama
Reklama
Reklama