Fot. Fotolia
Składniki na 4 osoby:
- 2 puszki tuńczyka w oliwie z oliwek 160g
- 600 g filetów z dorsza (lub innej ryby)
- 700 g szpinaku
- 50 g szczypiorku
- 100 g natki pietruszki
- 2 ząbki czosnku
- 1 papryczka peperoncino
- oliwa extra vergine
- sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Przygotowane filety pokrój w niewielkie kwadraty. Przypraw pieprzem, solą, natką pietruszki i gotuj przez 3 minuty na parze. Ostudź i ułóż na wierzchu kawałki odcedzonego tuńczyka. Zwiąż każdy kwadrat z tuńczykiem kilkoma nitkami szczypiorku. Ogrzej je w piekarniku lub na parze (kilka minut). Dopraw szpinak solą, pieprzem i odrobiną papryki peperoncino. Uduś szpinak przez kilka minut na oliwie z oliwek. Podawaj zawijasy na ciepłym szpinaku.
Źródło: Materiały prasowe Marketing & PR Solution Sp. z o.o./bj
Zobacz przepis: Wigilijne krążki rybne dla najmłodszych