Szparagi z szynką - przepis, składniki i przygotowanie

Szparagi z szynką nadają się idealnie na dietetyczne śniadanie lub kolację!
/ 04.06.2014 06:00
DRUKUJ PRZEPIS
Szparagi z szynką - przepis, składniki i przygotowanie fot. Fotolia
Liczba porcji: 2
Czas wykonania: 30 min
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 2 pęczki białych lub zielonych szparagów
  • łyżka masła
  • po łyżce chudej śmietany i jogurtu
  • kilka plastrów chudej wędzonej szynki
  • 2 łyżki chudego bulionu
  • sól
  • pieprz
Przygotowanie:

Sprawdź przepis na szparagi z szynką!

  1. Szparagi umyj, oczyść, wrzuć do wrzątku i ugotuj na półtwardo (ok. 5 minut). Odcedź.
  2. Owiń szynką i przełóż do żaroodpornego naczynia.
  3. Masło rozpuść na lekko ciepłej patelni, wymieszaj z bulionem, śmietaną i jogurtem, przypraw solą i pieprzem.
  4. Szparagi z szynką polej sosem, zapiekaj 15 minut w temp. 180 st. C.
Przepis z "Pani domu"

Zobacz więcej na temat szparagów:

DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA