Składniki:
- 2 cukinie- 6 plastrów boczku wędzonego
- 20 dag mozzarelli
- tymianek
- orzeszki piniowe
- olej do smażenia
- świeżo zmielony pieprz
Przygotowanie:
1. Każdą cukinię pokrój wzdłuż na 6 plasterków. Plastry boczku rozetnij wzdłuż na połówki.
2. Plastry cukinii włóż na 1 min do wrzątku, wyjmij, osącz, ostudź.
3. Na pasku boczku ułóż plaster cukinii, na nim kawałek mozzarelli, posyp tymiankiem i pieprzem oraz orzeszkami. Zwiń roladkę, zepnij. Smaż je na złoty kolor na oleju.
2. Plastry cukinii włóż na 1 min do wrzątku, wyjmij, osącz, ostudź.
3. Na pasku boczku ułóż plaster cukinii, na nim kawałek mozzarelli, posyp tymiankiem i pieprzem oraz orzeszkami. Zwiń roladkę, zepnij. Smaż je na złoty kolor na oleju.