Składniki:
- 12 kromek pieczywa tostowego
- 4 sadzone jajka
- 12 plastrów upieczonego, chrupiącego bekonu (pieczonego 15–20 minut w temperaturze 200 stopni)
- 4 liście sałaty lodowej
Pasta z kurczaka:
- 2 ugotowane piersi z kurczaka
- 4 łyżki majonezu
- sól
- biały pieprz
- ostra czerwona papryka
Do dekoracji:
- sałata lodowa
- pomidory koktajlowe
- pokrojona w słupki marchewka i biała rzepa
Przygotowanie:
1. Wszystkie składniki pasty zmiksuj razem w blenderze i dopraw zgodnie z własnymi upodobaniami.
2. Tosty zrumień w opiekaczu i odetnij ich brzegi.
3. Na czterech tostach ułóż sałatę lodową i pastę z kurczaka.
4. Przykryj kolejną kromką chleba tostowego, na nich ułóż ciepły bekon, jajko i przykryj trzecią zrumienioną kromką.
5. Tak przygotowane kanapki przekłuj czterema wykałaczkami, pokrój na cztery części, udekoruj sałatą, pomidorami i warzywami.
6. Możesz podawać kanapki z frytkami i ketchupem, sosem pomidorowym lub cesarskim.
Przepis z "Pani domu"
2. Tosty zrumień w opiekaczu i odetnij ich brzegi.
3. Na czterech tostach ułóż sałatę lodową i pastę z kurczaka.
4. Przykryj kolejną kromką chleba tostowego, na nich ułóż ciepły bekon, jajko i przykryj trzecią zrumienioną kromką.
5. Tak przygotowane kanapki przekłuj czterema wykałaczkami, pokrój na cztery części, udekoruj sałatą, pomidorami i warzywami.
6. Możesz podawać kanapki z frytkami i ketchupem, sosem pomidorowym lub cesarskim.
Przepis z "Pani domu"