Reklama
Czas przygotowania: 35 min
Ilość porcji: 6
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 2-3 banany
  • 25 dag mąki
  • 3 jajka
  • 0,5 l kwaśnego mleka
  • opakowanie cukru waniliowego
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • sól
Reklama

Dodatki do racuchów z bananami:

  • olej do smażenia
  • cukier puder do posypania
Przygotowanie:

Przepis na racuchy z bananami:

  1. Mąkę przesiej do dużej miski z proszkiem i szczyptą soli. Dodaj jajka, cukier waniliowy oraz mleko i dobrze zmiksuj na jednolite ciasto.
  2. Banany umyj, obierz i pokrój na plasterki. Dodaj do przygotowanego ciasta, wymieszaj.
  3. Na patelni rozgrzej olej i kładź łyżką porcje ciasta. Racuchy z bananami smaż na rumiano z obu stron. Osącz na bibule.
  4. Racuchy z bananami podawaj posypane cukrem pudrem.
Reklama

Zobacz więcej przepisów na przekąski

Reklama
Reklama
Reklama