Racuchy z bananami - przepis na racuszki z bananami
Racuchy z bananami najlepiej posypać aksamitnym cukrem pudrem!
Opublikowano: 23.06.2013, 14:18
Reklama
Czas przygotowania: 35 min
Ilość porcji: 6
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 2-3 banany
- 25 dag mąki
- 3 jajka
- 0,5 l kwaśnego mleka
- opakowanie cukru waniliowego
- łyżeczka proszku do pieczenia
- sól
Reklama
Dodatki do racuchów z bananami:
- olej do smażenia
- cukier puder do posypania
Przygotowanie:
Przepis na racuchy z bananami:
- Mąkę przesiej do dużej miski z proszkiem i szczyptą soli. Dodaj jajka, cukier waniliowy oraz mleko i dobrze zmiksuj na jednolite ciasto.
- Banany umyj, obierz i pokrój na plasterki. Dodaj do przygotowanego ciasta, wymieszaj.
- Na patelni rozgrzej olej i kładź łyżką porcje ciasta. Racuchy z bananami smaż na rumiano z obu stron. Osącz na bibule.
- Racuchy z bananami podawaj posypane cukrem pudrem.
Reklama
Zobacz więcej przepisów na przekąski
Reklama
Reklama
Reklama