Liczba porcji: 2
Poziom trudności:
łatwy
Składniki:
- 150 g chudego twarogu
- 1 łyżeczka startego parmezanu
- 1 łyżka jogurtu naturalnego
- sól
- przyprawy do wyboru: chili w płatkach, tłuczony kolorowy pieprz, czarnuszka, świeży tymianek, oregano
Przygotowanie:
Zobacz przepis na kulki serowe Ani Starmach!
- Twaróg rozdrobnij widelcem lub zmiel blenderem.
- Dodaj jogurt, parmezan i odrobinę soli.
- Dłonie zwilż w odrobinie zimnej wody (dzięki temu masa nie będzie się do nich przyklejać), z sera lep małe kulki i obtaczaj je w dowolnie wybranych ziołach.
- Ania Starmach poleca swoje ulubione połączenie: ser z czarnuszką, a także z płatkami chili i tymiankiem.
Więcej przepisów w książce Anny Starmach i Marii Kruczek pt. "Lekkość" (premiera 18 III)