Placki ziemniaczane

Łatwe i szybkie danie - błyskawiczny przepis!
Weronika Kwaśniak / 08.01.2014 08:59
DRUKUJ PRZEPIS
Placki ziemniaczane fot. Fotolia
Liczba porcji: 6
Czas wykonania: 30 min
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • kilogram ziemniaków
  • 2 jajka
  • 2 cebule
  • 3 łyżki mąki
  • olej
  • sól
  • pieprz
Przygotowanie:
1. Ziemniaki umyj i obierz.
2. Zetrzyj ziemniaki na tarce (najlepiej o dużych oczkach).
3. Cebulę obierz i zetrzyj na tarce.
4. Jajka roztrzep i wymieszaj z ziemniakami.
5. Dodaj mąkę i cebulę.
6. Dopraw do smaku według uznania.
7. Smaż placki na oleju, dopóki nie nabiorą złocistego koloru.
DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA