Pieczone warzywa - przepis składniki i przygotowanie

Jak przyrządzić pieczone warzywa? Zobacz prosty przepis Kamili Szczawińskiej!
Weronika Kwaśniak / 16.01.2017 15:18
DRUKUJ PRZEPIS
Pieczone warzywa - przepis składniki i przygotowanie fot. Kamila Szczawińska
Liczba porcji: 4
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 5 ziemniaków
  • 5 korzeni pietruszki
  • 5 marchewek
  • 1 mała garść rozmarynu lub 1 duża łyżka papryki wędzonej
  • sól do smaku

Na masło czosnkowe:

  • 3 duże łyżki masła
  • 1 łyżka pokrojonego kopru
  • 1 łyżeczka natki pietruszki
  • sól do smaku
Przygotowanie:

Zobacz przepis na pieczone warzywa autorstwa Kamili Szczawińskiej! Pomysł pochodzi z książki "Kuchnia dla całej rodziny", w której znajdziecie mnóstwo świetnych inspiracji na pyszne dania!

  1. Nieobrane i pokrojone w księżyce ziemniaki, pietruszki i marchewki gotujemy przez 15 minut.
  2. Następnie pieczemy je w temperaturze 250 stopni C tak długo, aż się zarumienią i będą chrupiące.
  3. Do pieczenia możemy użyć albo samej soli, albo soli z rozmarynem lub wędzoną papryką.
  4. Warzywa podajemy np. z masłem czosnkowym.

 

Więcej przepisów Kamili Szczawińskiej znajdziecie w książce "Kuchnia dla całej rodziny" (wydawnictwo Edipresse Książki) - już w sprzedaży!

DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA