Liczba porcji: 4
Poziom trudności:
łatwy
Składniki:
- 5 ziemniaków
- 5 korzeni pietruszki
- 5 marchewek
- 1 mała garść rozmarynu lub 1 duża łyżka papryki wędzonej
- sól do smaku
Na masło czosnkowe:
- 3 duże łyżki masła
- 1 łyżka pokrojonego kopru
- 1 łyżeczka natki pietruszki
- sól do smaku
Przygotowanie:
Zobacz przepis na pieczone warzywa autorstwa Kamili Szczawińskiej! Pomysł pochodzi z książki "Kuchnia dla całej rodziny", w której znajdziecie mnóstwo świetnych inspiracji na pyszne dania!
- Nieobrane i pokrojone w księżyce ziemniaki, pietruszki i marchewki gotujemy przez 15 minut.
- Następnie pieczemy je w temperaturze 250 stopni C tak długo, aż się zarumienią i będą chrupiące.
- Do pieczenia możemy użyć albo samej soli, albo soli z rozmarynem lub wędzoną papryką.
- Warzywa podajemy np. z masłem czosnkowym.
Więcej przepisów Kamili Szczawińskiej znajdziecie w książce "Kuchnia dla całej rodziny" (wydawnictwo Edipresse Książki) - już w sprzedaży!