Składniki:
- 8 parówek- 16 cienkich i długich plasterków wędzonego boczku
- 20 dag suszonych śliwek kalifornijskich
- 2 łyżki ostrej musztardy (np. dijon lub rosyjskiej)
Przygotowanie:
1. Parówki obierz z osłonek, natnij wzdłuż, uważając, aby nie przeciąć całej parówki. Posmaruj środki ostrą musztardą, nadziej śliwkami przekrojonymi na pół i owiń każdą w 2 plasterki boczku.
2. Tak przygotowane parówki ułóż na blasze. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury ok. 170 stopni i piecz, aż boczek ładnie się zrumieni. Podawaj z keczupem oraz musztardą np. jako dodatek do piwa.
2. Tak przygotowane parówki ułóż na blasze. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury ok. 170 stopni i piecz, aż boczek ładnie się zrumieni. Podawaj z keczupem oraz musztardą np. jako dodatek do piwa.