Pieczone parówki ze śliwką

Parówki podawaj z keczupem lub z musztardą
/ 24.03.2011 14:58

Przygotowanie 5 min
Pieczenie ok. 15 min
Porcja (2 parówki) 330 kcal
Koszt porcji 1,90 zł

Przepis na 4 porcje:
- 8 parówek
- 16 cienkich i długich plasterków wędzonego boczku
- 20 dag suszonych śliwek kalifornijskich
- 2 łyżki ostrej musztardy (np. dijon lub rosyjskiej)

Sposób wykonania:
1. Parówki obierz z osłonek, natnij wzdłuż, uważając, aby nie przeciąć całej parówki. Posmaruj środki ostrą musztardą, nadziej śliwkami przekrojonymi na pół i owiń każdą w 2 plasterki boczku.

2. Tak przygotowane parówki ułóż na blasze. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury ok. 170 stopni i piecz, aż boczek ładnie się zrumieni. Podawaj z keczupem oraz musztardą np. jako dodatek do piwa.

Przekąski na ciepło i na zimno - forum >>

Redakcja poleca

REKLAMA