Przygotowanie 20 min
Sztuka 90 kcal
Koszt sztuki 1,10 zł
Przepis na 10 sztuk:
- 10 kromek bagietki
- 10 plasterków cukinii
- 15 dag wędzonego łososia
- malutka czerwona cebula
- 1/2 awokado
- 1/2 małego ogórka
- sok z połowy limonki
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- biały pieprz
- igiełki rozmarynu
Sposób wykonania:
1. Łososia drobno posiekaj. Cebulę i awokado obierz. Ogórek, awokado i cebulę pokrój w małą kosteczkę. Połącz z łososiem, dopraw sokiem z limonki, łyżką oliwy i białym pieprzem. Plasterki cukinii obsmaż delikatnie na pozostałej oliwie.
2. Na kromkach bagietki połóż po plasterku cukinii i obłóż tatarem. Udekoruj igiełkami rozmarynu. Podawaj zaraz po przyrządzeniu.
Przekąski na ciepło i na zimno - forum >>
Kanapeczki z tatarem z łososia
Z awokado i zielonym ogórkiem