Przygotowanie 20 min * pieczenie 5 min * 1 porcja – ok. 40 kcal
Składniki na 6 porcji:
- 6 grubych porów
- 25 dag małych, młodych marchewek
- 3 dag żółtego sera
- szczypiorek i bazylia
- sól
- pieprz
Sposób przygotowania:
1. Pory oczyść, opłucz, odetnij zieloną część. Białą część natnij wzdłuż z jednej strony.
2. Marchewki oczyść, opłucz. Wrzuć na osolony wrzątek, gotuj, aż będą półmiękkie (ok. 5 min), osącz.
3. Każdy por rozchyl i napełnij marchewkami, obwiąż szczypiorkiem. Posyp startym serem, oprósz solą, pieprzem i bazylią.
4. Pory zawiń w kawałki folii aluminiowej, ułóż na ruszcie grilla i piecz ok. 5 minut.
Grillowane pory z marchewką
Wybróbuj koniecznie!