Składniki:
- opakowanie mrożonej zielonej fasolki szparagpwej (450 g)
- 10 średnich pieczarek, pokrojonych w plasterki
- czerwona papryka pokrojona w kostkę
- 2 posiekane cebule
- 2 małe kubki śmietany 18% (po 150 g)
- szklanka kremówki
- 5 łyżek masła
- suszone oregano
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
Błyskawiczne danie dla całej rodziny. Przyrządź je razem z nami!
- Fasolkę szparagową obgotuj 3 minuty w osolonej wodzie.
- Na maśle przesmaż pieczarki z cebulą, a gdy się zrumienią, dodaj paprykę.
- Następnie dołóż odsączoną na sicie fasolkę i zalej obiema śmietanami.
- Dopraw do smaku oregano, solą oraz pieprzem.
- Podawaj z tłuczonymi ziemniakami, pieczywem lub ryżem.