Drobiowe roladki - przepis, przygotowanie, składniki

Przekąska, która ładnie wygląda i świetnie smakuje!
Weronika Kwaśniak / 11.02.2014 09:17
DRUKUJ PRZEPIS
Drobiowe roladki - przepis, przygotowanie, składniki Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • podwójna pierś z kurczaka
  • 10 dag sera z niebieską pleśnią, np. rokpol
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • 16 cieniutkich, wąskich plasterków boczku
  • olej
  • sól
  • pieprz
Przygotowanie:

Sprawdź, jak przygotować drobiowe roladki z serem pleśniowym!
1. Pierś podziel na dwa filety, a potem każdy przekrój wzdłuż na 2 płaty.
2. Delikatnie rozbij dłonią lub gładką stroną kuchennego młotka.
3. Oprósz solą i pieprzem, odstaw na 30 minut w chłodne miejsce.
4. Ser pokrój na 4 długie słupki.
5. Natkę pietruszki opłucz, osusz, drobno posiekaj.
6. Na każdym płacie mięsa połóż słupek sera, mięso posyp natką, zwiń w roladkę.
7. Każdą owiń dość ścisło plasterkami boczku.
8. Roladki ułóż w natłuszczonej brytfannie.
9. Wstaw do piekarnika o temp. 180°C i piecz ok. 40 min.

DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA