Składniki:
- 4 kromki chrupkiego chleba
- 16 chipsów nachos
- 16 małych kulek mozzarelli
- 16 połówek suszonych pomidorów z oliwy
- 8 pomidorków koktajlowych
- pół puszki czerwonej fasoli
- 1 usmażony kotlet mielony albo hamburger
- cebula dymka
- listki bazylii
- papryczki chili
- sól, pieprz
Przygotowanie:
- Fasolę osącz z zalewy i widelcem dokładnie rozgnieć na jednolitą masę razem z kotletem mielonym i posiekaną dymką.
- Każdą kromkę chrupkiego chleba przekrój na 4 kawałki. Ułóż na nich połówki suszonych pomidorów, a następnie po łyżce fasolowej pasty. Przykryj plasterkami pomidorków oprószonych solą i pieprzem. Na wierzchu ułóż nachos i kulki mozarelli.
- Przed podaniem udekoruj listkami bazylii i ewntualnie papryczkami chili.