Składniki:
- 10 okrągłych chipsów (np. kukurydzianych)
- 15 dag filetu z łososia wędzonego
- mała szalotka
- mała czerwona papryka
- 10 czarnych oliwek
- 3 ugotowane na twardo jajka
- 3 łyżki majonezu
- 1/2 łyżeczki musztardy
- łyżeczka soku z cytryny
- biały pieprz
Przygotowanie:
1. Szalotkę obierz i drobno posiekaj.
2. Paprykę przekrój na pół, oczyść z gniazda nasiennego, pestek i błonek, miąższ drobno posiekaj.
3. Oliwki drobno pokrój.
4. Łososia i jajka posiekaj.
5. Łososia wymieszaj z szalotką, papryką, oliwkami, jajkami, majonezem, musztardą i sokiem z cytryny.
6. Dopraw białym pieprzem.
7. Pastę rozłóż na chipsach i podawaj.