Pasta łososiowa

Elegancka i pyszna przekąska - na małe i duże imprezy.
Weronika Kwaśniak / 20.01.2014 11:20
DRUKUJ PRZEPIS
Pasta łososiowa Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja
Liczba porcji: 10
Czas wykonania: 10 min
Ilość kalorii: 110 kcal
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 10 okrągłych chipsów (np. kukurydzianych)
  • 15 dag filetu z łososia wędzonego
  • mała szalotka
  • mała czerwona papryka
  • 10 czarnych oliwek
  • 3 ugotowane na twardo jajka
  • 3 łyżki majonezu
  • 1/2 łyżeczki musztardy
  • łyżeczka soku z cytryny
  • biały pieprz
Przygotowanie:

1. Szalotkę obierz i drobno posiekaj.
2. Paprykę przekrój na pół, oczyść z gniazda nasiennego, pestek i błonek, miąższ drobno posiekaj.
3. Oliwki drobno pokrój.
4. Łososia i jajka posiekaj.
5. Łososia wymieszaj z szalotką, papryką, oliwkami, jajkami, majonezem, musztardą i sokiem z cytryny.
6. Dopraw białym pieprzem.
7. Pastę rozłóż na chipsach i podawaj.

DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA