Koreczki - danie ze schabu

Imprezowa przekąska zaskoczy twoich gości!
Weronika Kwaśniak / 08.01.2014 09:06
DRUKUJ PRZEPIS
Koreczki - danie ze schabu fot. Adobe Stock
Liczba porcji: 6
Czas wykonania: 30 min
Ilość kalorii: 265 kcal
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 50 dag schabu
  • pomarańcza
  • cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 2–3 łyżki zielonych oliwek
  • olej do smażenia
  • 5 dag mielonych migdałów
  • 100 ml bulionu drobiowego
  • sól
  • mielona ostra papryka
Przygotowanie:

1. Mięso opłucz, osusz, pokrój w niedużą kostkę.
2. Oprósz solą i pieprzem.
3. Pomarańczę dokładnie wyszoruj, sparz wrzątkiem.
4. Zetrzyj z niej skórkę, wyciśnij sok.
5. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj.
6. Mięso obsmaż na oleju.
7. Do mięsa dodaj cebulę i czosnek, smaż całość 2–3 minuty, co jakiś czas mieszając.
8. Dodaj zmielone migdały, skórkę i sok z pomarańczy oraz oliwki i przyprawy.
9. Całość podlej bulionem i duś na małym ogniu ok. 5 min.
10. Podawaj na gorąco lub na zimno, np. z bagietką.

Przepis Renaty Materlińskiej z "Przyjaciółki"

DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA