Sposób na rybę bez przykrego zapachu

Z czym kojarzy się nam najczęściej przygotowywanie świeżych ryb przed ich przyrządzaniem? Z przykrym zapachem, którego trudno się pozbyć zarówno ze stołu, jak i desek do krojenia? Wystarczy, że użyjemy Papieru do pieczenia firmy PACLAN, a ten problem zniknie raz na zawsze.
/ 07.11.2007 09:25

Z czym kojarzy się nam najczęściej przygotowywanie świeżych ryb przed ich przyrządzaniem? Z przykrym zapachem, którego trudno się pozbyć zarówno ze stołu, jak i desek do krojenia? Wystarczy, że użyjemy Papieru do pieczenia a ten problem zniknie raz na zawsze.

Czy można sobie wyobrazić wigilijny stół bez karpia? Raczej nie – przyrządzony na różne sposoby, pieczony, smażony lub w galarecie, jest od niepamiętnych czasów niezbędną częścią świątecznego menu w naszych domach. Aby smacznie przyrządzić świeżą rybę, nie wystarczy tylko wrzucić ją na patelnię – wcześniej czeka nas jej przygotowanie. Sprawiając rybę, najczęściej kładziemy ją na stole lub desce do krojenia – czynność ta kojarzy nam się zazwyczaj z przykrym zapachem, którego później bardzo trudno pozbyć się z używanych naczyń. Zamiast szorować je w nieskończoność lub szukać domowych sposobów na usunięcie tego efektu, wybierz prostszą drogę i użyj Papieru do pieczenia, rozłóż jego arkusz na stole i na nim sprawiaj świeżą rybę.

Sposób na rybę bez przykrego zapachu

Papier do Pieczenia, dzięki dwustronnej warstwie silikonu, pokrywającej go z obu stron, nie przepuszcza tłuszczu i przykrych zapachów. Ochroni nasz stół lub drewnianą deskę do krojenia przed trudnymi do wywabienia nieprzyjemnymi pozostałościami. Jest gruby i wytrzymały, więc nie musisz obawiać się, że zawinięte w niego odpadki rozerwą go i spowodują nieporządek.
Uprośćmy sobie życie – w nawale przedświątecznych przygotowań zastosujmy proste i praktyczne na to sposoby. Zastosujmy tę świetną metodę – użyjmy papieru do pieczenia  a sprawianie ryby na pewno przestanie nam się kojarzyć z zapachowymi uciążliwościami.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)