Robert De Niro poleca: Kurczak w glazurze

Robert De Niro fot. ONS
Aktor od 20 lat jest właścicielem nowojorskiej restauracji The Tribeca Grill. Do jego ulubionych dań należą ostro przyprawione udka kurczaka, które zawsze je z zieloną sałatą i grzankami.
/ 07.05.2010 09:11
Robert De Niro fot. ONS
Składniki:
- 10 udek kurczaka
- sól
- pieprz
- zioła prowansalskie
- ząbek czosnku
- mała papryczka chili
- sok z ćwiartki limonki
- 4 łyżki miodu
- oliwa z oliwek

Sposób wykonania:
1. Udka kurczaka umyj i osusz papierowym ręcznikiem.

2. Przełóż do miski. Natrzyj solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Następnie dodaj wyciśnięty ząbek czosnku, drobno posiekaną papryczkę chili (żeby udka nie były pikantne, usuń z papryczki pestki!), sok z limonki i miód. Całość skrop oliwą i dokładnie wymieszaj. Miskę przykryj folią i wstaw na noc do lodówki.

3. Gotowe udka zgrilluj na rozgrzanym ruszcie.

Przepisy na potrawy z grilla - forum >>

Redakcja poleca

REKLAMA