Nowości w ofercie bulionów w kostkach Knorr

Bez bulionów w kostkach trudno wyobrazić sobie nowoczesną kuchnię
/ 10.02.2010 10:41
Buliony w kostkach ułatwiają gotowanie, pozwalają oszczędzać czas i nadają potrawom pożądanego aromatu. Marka Knorr chcąc, aby jej oferta idealnie odpowiadała na potrzeby konsumentów, odświeżyła gamę kostek bulionowych. Ulepszone receptury i zmienione opakowania – oto najważniejsze z przygotowanych zmian.

Tradycja zobowiązuje
Marka Knorr wprowadziła pierwszy bulion w kostkach na świecie 100 lat temu. Już 
w latach trzydziestych XX w. powstała fabryka Knorr w Poznaniu. Od tego czasu minęło wiele lat, a aromatyczne kostki cały czas zyskiwały na popularności. Dziś są one obecne aż w 80% polskich domów. Długa tradycja zobowiązuje markę Knorr do dostarczania najwyższej jakości produktów. Są wśród nich Bulionetki – pierwsze na świecie gotowe buliony o półpłynnej konsystencji oraz klasyczne kostki rosołowe w ponad 10 odmianach.

Bogactwo smaków
Kostki bulionowe są szeroko stosowane jako podstawa wszelkiego rodzaju zup. To dzięki nim głębię aromatu zyskuje rosół, pomidorowa, czy warzywna. Na tym jednak nie kończą się ich możliwości. Buliony w kostkach doskonale nadają się do przygotowywania sosów, dań mięsnych, sałatek. Bigos, makaron, a nawet dania rybne – do tych i do wielu innych kulinarnych propozycji możemy wybrać kostkę, która najlepiej wydobędzie i wzbogaci ich smak.

Nowe w środku i nowe na zewnątrz
Wszystkie buliony w kostkach Knorr będą dostępne w nowych opakowaniach. Zostały zaprojektowane tak, by już na pierwszy rzut oka łatwo można znaleźć na półce odmianę, której poszukujemy. Większość bulionów Knorr ma także nową recepturę. Zmienione zostały proporcje i zestaw poszczególnych składników takich jak warzywa i przyprawy, aby mimo mniejszego dodatku soli, smak kostek bulionowych był nadal bardzo dobrze zharmonizowany i zgodny z oczekiwaniami konsumentów.

Jedna kostka, a tyle zalet
Gdy przygotowujemy na wywarze zupę lub drugie danie, najczęściej solimy je „na oko”. Dodając do nich kostkę rosołową lepiej kontrolujemy ilość spożywanej soli ponieważ kostka pozwala uzyskać zawsze ten sam smak potrawy bez ryzyka przesolenia. To nie koniec zalet kostek rosołowych Knorr. Jako jedyne produkty w swojej kategorii zawierają najwyższej jakości nieutwardzony tłuszcz roślinny, niezawierający niekorzystnych dla zdrowia kwasów tłuszczowych typu trans. Odpowiednia proporcja tłuszczu, soli i minimalnej ilości wody sprawia, że kostki zachowują swą świeżość bez potrzeby dodawania konserwantów. Kostki pozwalają także uniknąć gotowania bulionu na kościach. Wielu żywieniowców odradza tą metodę, ponieważ w szpiku kostnym zwierząt gromadzą się substancje szkodliwe dla zdrowia.

W ofercie Knorr znajdziemy następujące warianty smakowe:

Rosół z kury – najchętniej wybierana odmiana smakowa bulionów w Polsce

Sugerowana cena detaliczna dla 3l 1,76 PLN

Rosół z kury z pietruszką i lubczykiem – rosół z aromatem przyprawy uznawanej za afrodyzjak

Sugerowana cena detaliczna dla 3l 1,92 PLN

Rosół z indyka z warzywami – doskonały do zup i do risotto

Sugerowana cena detaliczna dla 3l 1,92 PLN

Rosół drobiowo-wołowy – można mieszać bulion drobiowy z wołowym samemu, ale można także kupić już gotowe połączenie

Sugerowana cena detaliczna dla 3l 1,92 PLN

Rosół wołowy – ta popularna odmiana bulionu pasuje niemal do każdego dania

Sugerowana cena detaliczna dla 3l 1,76 PLN

Bulion na włoszczyźnie – teraz jeszcze smaczniejszy, dzięki ulepszonej recepturze

Sugerowana cena detaliczna dla 3l 1,76 PLN

Bulion na wędzonym boczku – wspaniały do grochówki, czy bigosu

Sugerowana cena detaliczna dla 3l 1,92 PLN

Bulion z oliwą z oliwek i ziołami – doskonały do ryb i makaronów

Sugerowana cena detaliczna dla 3l 1,92 PLN

Bulion cielęcy – o łagodnym, delikatnym smaku

Sugerowana cena detaliczna dla 3l 1,76 PLN

Bulion grzybowy – doskonały do zup i sosów grzybowych

Sugerowana cena detaliczna dla 3l 2,69 PLN

Smakowita włoszczyzna
Podobno włoszczyzna trafiła do Polski wraz z innymi warzywami za sprawą królowej Bony. Od tego czasu minęło już ponad 400 lat, a sprowadzone przez nią jarzyny zdążyły się na stałe wpisać w polskie tradycje kulinarne. Włoszczyzna to jedna z najbardziej popularnych kompozycji warzywnych dodawanych do zup. Natka pietruszki, kawałek selera, marchew, por, kapusta włoska doskonale się komponują, o czym każdy z nas miał okazję się przekonać. W nowym produkcie Knorr - Bulion na włoszczyźnie odnajdziemy ten niezbędny dla wielu zup aromat. Dzięki Knorr gotowanie staje się jeszcze łatwiejsze.
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (1)
/27.11.2016 12:24
Zdecydowanie wolę sama ugotować bulion lub użyć koncentratu bulionu od Krakusa. Wtedy wiem, że mój obiad będzie zdrowy, bez glutaminianu sodu, polepszaczy smaku, zapachu i barwy. Bez obaw mogę wtedy podać zupę dzieciom.