Tradycja zobowiązuje
Marka Knorr wprowadziła pierwszy bulion w kostkach na świecie 100 lat temu. Już w latach trzydziestych XX w. powstała fabryka Knorr w Poznaniu. Od tego czasu minęło wiele lat, a aromatyczne kostki cały czas zyskiwały na popularności. Dziś są one obecne aż w 80% polskich domów. Długa tradycja zobowiązuje markę Knorr do dostarczania najwyższej jakości produktów. Są wśród nich Bulionetki – pierwsze na świecie gotowe buliony o półpłynnej konsystencji oraz klasyczne kostki rosołowe w ponad 10 odmianach.
Bogactwo smaków
Kostki bulionowe są szeroko stosowane jako podstawa wszelkiego rodzaju zup. To dzięki nim głębię aromatu zyskuje rosół, pomidorowa, czy warzywna. Na tym jednak nie kończą się ich możliwości. Buliony w kostkach doskonale nadają się do przygotowywania sosów, dań mięsnych, sałatek. Bigos, makaron, a nawet dania rybne – do tych i do wielu innych kulinarnych propozycji możemy wybrać kostkę, która najlepiej wydobędzie i wzbogaci ich smak.
Nowe w środku i nowe na zewnątrz
Wszystkie buliony w kostkach Knorr będą dostępne w nowych opakowaniach. Zostały zaprojektowane tak, by już na pierwszy rzut oka łatwo można znaleźć na półce odmianę, której poszukujemy. Większość bulionów Knorr ma także nową recepturę. Zmienione zostały proporcje i zestaw poszczególnych składników takich jak warzywa i przyprawy, aby mimo mniejszego dodatku soli, smak kostek bulionowych był nadal bardzo dobrze zharmonizowany i zgodny z oczekiwaniami konsumentów.
Jedna kostka, a tyle zalet
Gdy przygotowujemy na wywarze zupę lub drugie danie, najczęściej solimy je „na oko”. Dodając do nich kostkę rosołową lepiej kontrolujemy ilość spożywanej soli ponieważ kostka pozwala uzyskać zawsze ten sam smak potrawy bez ryzyka przesolenia. To nie koniec zalet kostek rosołowych Knorr. Jako jedyne produkty w swojej kategorii zawierają najwyższej jakości nieutwardzony tłuszcz roślinny, niezawierający niekorzystnych dla zdrowia kwasów tłuszczowych typu trans. Odpowiednia proporcja tłuszczu, soli i minimalnej ilości wody sprawia, że kostki zachowują swą świeżość bez potrzeby dodawania konserwantów. Kostki pozwalają także uniknąć gotowania bulionu na kościach. Wielu żywieniowców odradza tą metodę, ponieważ w szpiku kostnym zwierząt gromadzą się substancje szkodliwe dla zdrowia.
W ofercie Knorr znajdziemy następujące warianty smakowe:
Rosół z kury – najchętniej wybierana odmiana smakowa bulionów w Polsce
Sugerowana cena detaliczna dla 3l 1,76 PLN
Rosół z kury z pietruszką i lubczykiem – rosół z aromatem przyprawy uznawanej za afrodyzjak
Sugerowana cena detaliczna dla 3l 1,92 PLN
Rosół z indyka z warzywami – doskonały do zup i do risotto
Sugerowana cena detaliczna dla 3l 1,92 PLN
Rosół drobiowo-wołowy – można mieszać bulion drobiowy z wołowym samemu, ale można także kupić już gotowe połączenie
Sugerowana cena detaliczna dla 3l 1,92 PLN
Rosół wołowy – ta popularna odmiana bulionu pasuje niemal do każdego dania
Sugerowana cena detaliczna dla 3l 1,76 PLN
Bulion na włoszczyźnie – teraz jeszcze smaczniejszy, dzięki ulepszonej recepturze
Sugerowana cena detaliczna dla 3l 1,76 PLN
Bulion na wędzonym boczku – wspaniały do grochówki, czy bigosu
Sugerowana cena detaliczna dla 3l 1,92 PLN
Bulion z oliwą z oliwek i ziołami – doskonały do ryb i makaronów
Sugerowana cena detaliczna dla 3l 1,92 PLN
Bulion cielęcy – o łagodnym, delikatnym smaku
Sugerowana cena detaliczna dla 3l 1,76 PLN
Bulion grzybowy – doskonały do zup i sosów grzybowych
Sugerowana cena detaliczna dla 3l 2,69 PLN
Smakowita włoszczyzna
Podobno włoszczyzna trafiła do Polski wraz z innymi warzywami za sprawą królowej Bony. Od tego czasu minęło już ponad 400 lat, a sprowadzone przez nią jarzyny zdążyły się na stałe wpisać w polskie tradycje kulinarne. Włoszczyzna to jedna z najbardziej popularnych kompozycji warzywnych dodawanych do zup. Natka pietruszki, kawałek selera, marchew, por, kapusta włoska doskonale się komponują, o czym każdy z nas miał okazję się przekonać. W nowym produkcie Knorr - Bulion na włoszczyźnie odnajdziemy ten niezbędny dla wielu zup aromat. Dzięki Knorr gotowanie staje się jeszcze łatwiejsze.
1
z
4
fot. serwis prasowy
Bulion na włoszczyźnie
2
z
4
fot. serwis prasowy
Rosół wołowy
3
z
4
fot. serwis prasowy
Rosół z kury z pietruszką i lubczykiem
4
z
4
fot. serwis prasowy
Rosół z kury