Nowe, naturalne receptury produktów rybnych FRoSTA

Paluszki meksykańskie, Ryba z pieca brokułowa, Steki rybne i inne produkty rybne FRoSTY to teraz gwarancja 100% naturalnego smaku.
/ 05.10.2012 06:04
Produkty rybne marki FRoSTA zyskały nowe receptury. Producent wyeliminował z nich wzmacniacze smaku (glutaminian sodu i jego substytuty, np. ekstrakt drożdżowy), barwniki, aromaty, tłuszcze utwardzone i skrobię modyfikowaną. Modyfikacja składu produktów rybnych jest wynikiem realizowanego przez markę programu 100% naturalnego smaku. W 2011 roku wdrożenie objęło linie mieszanek warzywnych i dań gotowych.

Podobnie, jak w przypadku mieszanek warzywnych i dań gotowych, w produktach rybnych dodatki do żywności zastąpiono naturalnymi składnikami. W Paluszkach meksykańskich panier płynny z aromatami i ekstraktem z drożdży zastąpiono nowym panierem. Został on przygotowany przez dostawcę specjalnie na zamówienie FRoSTY, według wytycznych zgodnych z polityką 100% naturalnego smaku.

Największe zmiany dotyczyły receptur ryb z pieca marki FRoSTA. W Rybie z pieca włoskiej usunięto przyprawę z aromatem, w Rybie z pieca brokułowej wyeliminowano aromat masła. W obu produktach margaryna została zastąpiona masłem. Ponadto receptury produktów rybnych zostały wzbogacone o nowe, naturalne składniki, m.in. ser edamer, ser parmesello, paprykę.

Modyfikacji poddano także opakowania wszystkich produktów rybnych marki FRoSTA. Opakowania zyskały przejrzystą i nowoczesną szatę graficzną. Na ich frontach umieszczono czas przygotowania oraz komunikaty podkreślające naturalność produktów. Z tyłu opakowań znajdują się czytelne listy składników i deklaracje naturalności.
Tagi: Frosta, ryba

Redakcja poleca

REKLAMA