„Postanowiliśmy wprowadzić do asortymentu naszej firmy pomidory, ponieważ są to warzywa powszechnie wykorzystywane w kuchni śródziemnomorskiej. Liczne restauracje specjalizujące się m. in. w daniach włoskich zaopatrują się u nas w oliwy, oliwki, kapary oraz karczochy marki La Pedriaz.. Mamy nadzieję, że równie chętnie skorzystają z produktów marki La Belinda” - mówi Roman Osiński, Dyrektor Handlowy firmy Platan.
Pomidory zawierają wiele wartościowych substancji. Są źródłem witaminy C, K oraz witamin z grupy B. Zawierają również sód, wapń, potas, żelazo i miedź oraz karotenoidy, z których nasz organizm wytwarza witaminę A. Dzięki tym składnikom wspomagają pracę serca, ujędrniają skórę i wzmacniają mięśnie oraz koją nerwy. Dodatkowo pomidory oraz wszystkie ich przetwory zmniejszają ryzyko zachorowania na raka trzustki, szyjki macicy oraz prostaty, dzięki zawartemu w nich likopenowi.
Łatwo jest je włączyć do swojej codziennej diety. Często są składnikami sałatek lub kanapek. Są też powszechnie przerabiane na sosy do makaronów, ryżu oraz mięs.