1
z
9
Kanapki - zdrowe i smaczne
Coraz częściej zwracamy baczniejszą uwagę na wybór odpowiedniego warzywa - to dobrze! Pełnoziarniste bułki będą o wiele lepszym wyborem niż kajzerka.
2
z
9
Kanapki - zdrowe i smaczne
Moda na bruschetty przywędrowała do nas z Włoch. Jest to rodzaj grzanki posmarowanej oliwą i czosnkiem. W najpopularniejszej wersji jest serwowana z posiekanymi pomidorami, czarnymi oliwkami i bazylią, ale warto to modyfikować - autorskie połączenia na pewno będą równie smaczne.
3
z
9
Kanapki - zdrowe i smaczne
Ciabatta i grillowane mięso. Obecnie kanapka może być na tyle "wypasiona", że najemy się nią w takim samym stopniu, jak daniem obiadowym. Im więcej warzyw w środku tym zdrowiej i smaczniej.
4
z
9
Kanapki - zdrowe i smaczne
Panino to rodzaj kanapki złożonej z przekrojonego poziomo chlebka, najczęściej ciabatego.
5
z
9
Kanapki - zdrowe i smaczne
Doceniliśmy twarożki i pasty kanapkowe. Do tego świeże, chrupiące pieczywo i odrobina zieleniny... palce lizać!
6
z
9
Kanapki - zdrowe i smaczne
Kromką chleba w kształcie serca wyrazisz miłość serwując taką kanapkę na śniadanie.
7
z
9
Kanapki - zdrowe i smaczne
Tosty i grzanki nie muszą wyglądać jak kanapka, na której ktoś niechcący postawił żelazko - polecamy grzanki bogato wypełnione wędliną, serem i sałatą.
8
z
9
Kanapki - zdrowe i smaczne
By do jedzenia zachęcić dzieci cierpiące na notoryczny brak apetytu, rodzice uciekają się do różnych sztuczek. Można próbować przemycić szpinak w ciastku albo zrobić taką kanapkę, do której aż uśmiechną się oczy.
9
z
9
Kanapki - zdrowe i smaczne
Zamiast masła warto użyć pasty kanapkowej albo twarożku do smarowania.