Jesienne nowości Dr. Oetkera

Smakowite babeczki z konfiturą, tradycyjna Wuzetka czy puszysty sernik z czekoladą osłodzą nawet najbardziej deszczowe dni
Babeczki z konfiturą jagodową

Dr Oetker, producent najwyższej jakości ciast i deserów, wprowadza na polski rynek kolejne nowości: Babeczki z konfiturą, Wuzetkę oraz Sernik Choco. Tak jak w przypadku wszystkich innych produktów Dr. Oetkera, są one łatwe 
w przygotowaniu a ich smak i wygląd zadowoli nawet najbardziej wymagającą gospodynię.

Babeczki z konfiturą
To nowa wersja tradycyjnych Babeczek, cieszących się od dłuższego czasu dużą popularnością wśród konsumentów.

Opakowanie Babeczek zawiera zestaw niezbędnych elementów: pyszną owocową konfiturę nie zawierającą konserwantów, ciasto oraz 12 foremek, które doskonale trzymają kształt babeczek. Przygotowanie Babeczek z konfiturą jest dziecinnie proste - wystarczy dodać składniki, które zawsze są w domu: jaja, olej oraz mleko lub jogurt.

W nowej palecie smaków znalazły się:
Babeczki z konfiturą jagodową – połączenie pachnącego, wyrośniętego ciasta z pyszną konfiturą jagodową.

Babeczki jogurtowe z konfiturą malinową – niezwykła kombinacja smaków: lekko wilgotne jogurtowe ciasto z pyszną konfitura malinową.

Babeczki czekoladowe z konfitura wiśniową – pyszne połączenie czekoladowego ciasta z aromatyczną konfiturą wiśniową.

Nowe Babeczki są w sprzedaży od września, cena w sklepie to ok. 6 PLN.

Ulubione polskie ciasta w nowych, niezwykłych wydaniach
Od dawna wiadomo, iż nic tak nie poprawia humoru jak czekolada. Powoduje ona m.in. wydzielanie przez nasz organizm większej ilości endorfiny, potocznie nazywanej hormonem szczęścia. Wykorzystując te właściwości Dr. Oetker wprowadził na rynek dwa nowe ciasta, oblane pyszną czekoladą. Stanowią one doskonałe remedium na wszystkie jesienne smutki.

Wuzetka – znane i lubiane ciasto z możliwością przygotowania w dowolnym wariancie: z dodatkiem mleka lub śmietanki albo maślanki. W kartoniku znajduje się ciasto, masa 
i pyszna polewa czekoladowa.

Sernik CHOCO – ulubione polskie ciasto, które dzięki polewie czekoladowej zyskuje zupełnie inny smak oraz elegancki i wytworny charakter. Dodatkowo jest bardzo proste w przygotowaniu – do masy sernikowej należy dodać m.in. 1 kg twarogu, a na sam koniec ozdobić ciasto polewą czekoladową.

Ciasta są w sprzedaży od września. Cena w sklepie to ok. 6,50 PLN.
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)