Tatar ze śledzia
Idealny jako przekąska na imprezę!

- Irena Piotrak
Opublikowano: 24.09.2013, 12:19
Reklama
Ilość kalorii: 300
Czas przygotowania: 20 min
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 4 filety śledziowe matjas
- czerwona cebula
- 2 ogórki małosolne
- 3 grzybki marynowane
- po 1 papryki czerwonej i żółtej
- 2 jajka ugotowane na twardo
- 3 łyżki oleju
- kilka kropel soku z cytryny
- pieprz
Reklama
Przygotowanie:
- Śledzie namocz w zimnej wodzie, odcedź, osącz, pokrój w małą kostkę.
- Obraną cebulę, ogórki i osączone grzybki posiekaj. Paprykę umyj, oczyść z nasion, pokrój w drobną kostkę.
- Śledzie wymieszaj z rozdrobnionymi warzywami, posiekanymi jajkami i olejem. Masę dopraw do smaku sokiem z cytryny i świeżo zmielonym pieprzem. Odstaw do lodówki na godzinę. Podawaj z pieczywem.
Reklama
Reklama
Reklama
Polecane
Przekąski
Przepisy na wigilijne dania z ryb - tatar ze śledzia, rolada szpinakowa
Współpraca reklamowa