Reklama
Ilość kalorii: 350
Czas przygotowania: 25 min
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: Średnie
Składniki:
  • 4 kotlety schabowe po ok. 20 dag
  • 4 płaskie łyżeczki pesto
  • 2 łyżeczki kaparów
  • 6 pomidorków koktajlowych pokrojonych w ćwiartki
  • kulka mozzarelli (15 dag) w plastrach
  • posiekany ząbek czosnku
  • łyżeczka suszonego oregano
  • łyżka octu balsamicznego
  • 2 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz
Reklama
Przygotowanie:
  1. Olej wymieszaj z octem, czosnkiem, oregano, szczyptą soli i pieprzu. Do marynaty włóż kotlety schabowe i odstaw do lodówki na 2 godziny.
  2. Kotlety połóż na rozgrzanym grillu, piecz 5 min, przewróć na drugą stronę, posmaruj pesto, obłóż serem, pomidorami, posyp kaparami. Piecz kolejne 3 minuty, po czym przykryj mięso folią aluminiową, aż ser się rozpuści.
Reklama
Reklama
Reklama