Przepisy Magdy Gessler - grillowane kotleciki jagnięce z granatem
Zapomnieliśmy o polskiej jagnięcinie, a przecież dobrze przyrządzona potrafi być genialna. Marzę o niej zawsze, gdy jestem bardzo głodna. Kotleciki jagnięce, są mięsem delikatnym i jako takie nie wymagają zbyt wielu zabiegów.

- Magda Gessler
Opublikowano: 29.05.2013, 03:51
Reklama
Czas przygotowania: 20 min
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 2-3 kotleciki jagnięce 2 cm grubości na osobę
- oliwa z oliwek 1 łyżka
- sól, pieprz
- granat
Reklama
Przygotowanie:
- W moździerzu utrzyj sól z, pieprzem i łyżką soku z granatów. Natrzyj kotlety jagnięce z obu stron. Zostaw na 10 minut.
- Grilluj po 2-3 minuty z każdej strony.
- Kotlety jagnięce podawaj z ziarenkami granatu i gruzińskim winem.
Magda Gessler jest restauratorką
i redaktor naczelną serwisu Smaki Życia.pl

Reklama
Reklama
Reklama