Poziom trudności:
łatwy
Składniki:
- 30 dag makaronu spaghetti
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 4 łyżki startego parmezanu
- 1 cukinia
- 3 pomidory
- 10 dag szynki
- 10 dag sera mozzarella
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
- Makaron ugotuj na półmiękko (al dente) w osolonym wrzątku. Odcedź, osącz, skrop oliwą, wymieszaj.
- Cukinię umyj, pokrój wzdłuż na cienkie paski. Pomidory umyj, sparz, obierz ze skórki, pokrój na plasterki. Plastry szynki pokrój na paski.
- Makaron wymieszaj z parmezanem, połową pokrojonej cukinii, pomidora i szynki, dopraw. Przełóż do natłuszczonego, żaroodpornego naczynia.
- Pozostałą cukinię, pomidory i szynkę ułóż na wierzchu zapiekanki. Posyp startą mozzarellą. Zapiekaj 25 min w 200 st. C.