Składniki:
- 40 dag wątróbki cielęcej
- 40 dag fasolki szparagowej
- cebula
- 3 łyżki masła
- 3 łyżki mąki
- 2 ząbki czosnku
- 3/4 szklanki bulionu warzywnego
- 3 łyżki czerwonego wytrawnego wina
- łyżka natki pietruszki
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
Zobacz przepis na wątróbkę z fasolką!
- Fasolkę oczyść, pokrój na kawałki.
- Gotuj 5 minut w osolonym wrzątku, osącz na sicie.
- Wątróbkę oczyść, pokrój na plastry, obtocz w mące i usmaż na 2 łyżkach masła, aby była rumiana z obu stron, ale w środku różowa.
- Zdejmij z patelni, posól i trzymaj w cieple.
- Na patelnię włóż resztę masła.
- Zeszklij cebulę posiekaną z czosnkiem.
- Oprósz łyżką mąki i mieszając zasmaż.
- Wlej wino i bulion, zagotuj.
- Dodaj fasolkę, wymieszaj, dopraw.
- Wątróbkę obłóż fasolką i posyp zieleniną.