Składniki:
Ciasto:- 1,5 szklanki gazowanej wody
- 1,5 szklanki mleka
- 2 szklanki mąki
- 3 jajka
- łyżka oliwy
Nadzienie:
- 40 dag białego sera
- posiekana duża cebula
- 15 dag wędzonego boczku, pokrojonego w kostkę
- mielony pieprz
- sól
- olej
- 10 dag sera typu lazur
Przygotowanie:
1. Składniki na ciasto naleśnikowe zmiksuj i odstaw na 30 minut.
2. Po upływie wyznaczonego czasu usmaż na oleju cienkie naleśniki.
3. Na 3 łyżkach oleju przesmaż cebulkę z boczkiem.
4. Wymieszaj z pokruszonym serem.
5. Dopraw solą oraz sporą ilością mielonego pieprzu.
6. Naleśniki obłóż przygotowanym nadzieniem, złóż, umieść w natłuszczonym naczyniu do zapiekania.
9. Posyp serem pleśniowym.
10. Zapiekaj 20-30 minut w temperaturze ok. 150 stopni.
Przepis z "Pani domu"
2. Po upływie wyznaczonego czasu usmaż na oleju cienkie naleśniki.
3. Na 3 łyżkach oleju przesmaż cebulkę z boczkiem.
4. Wymieszaj z pokruszonym serem.
5. Dopraw solą oraz sporą ilością mielonego pieprzu.
6. Naleśniki obłóż przygotowanym nadzieniem, złóż, umieść w natłuszczonym naczyniu do zapiekania.
9. Posyp serem pleśniowym.
10. Zapiekaj 20-30 minut w temperaturze ok. 150 stopni.
Przepis z "Pani domu"