Przygotowanie 30 min * duszenie 10 min * 1 porcja – ok. 450 kcal
Składniki na 6 porcji:
- 60 dag karkówki
- 2 łyżki mąki
- olej
- 1 cebula
- 1 łyżka masła
- 3 pomidory
- pół strąka czerwonej papryki
- pół puszki kukurydzy
- 1 ząbek czosnku
- 100 ml śmietany
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
- Sznycle wieprzowe pokrój na 4 grube plastry, lekko rozbij kuchennym tłuczkiem. Oprósz solą i pieprzem, odstaw.
- Plastry mięsa oprósz mąką, obsmaż na oleju, zdejmij z patelni.
- Cebulę posiekaj, zeszklij na maśle. Dodaj pokrojoną paprykę, pomidory, kukurydzę i czosnek, przesmaż.
- Do warzyw włóż mięso, duś ok. 10 min. Zabiel śmietaną, dopraw.
Kulinarne inspiracje - forum >>