Składniki:
- 15 dag jarmużu
- 1/2 szklanki orzechów nerkowca
- 1/3 szklanki oliwy
- 10 dag sera feta
- duży ząbek czosnku
- 20 dag makaronu spaghetti
- sól
- pieprz
- tymianek
Przygotowanie:
Zobacz przepis na spaghetti z pesto z jarmużu! To pyszne danie posmakuje nie tylko wegetarianom!
- Jarmuż umyj, usuń grube nerwy, posiekaj.
- Przelej wrzątkiem i odciśnij.
- Orzechy upraż na suchej patelni.
- Łyżkę nerkowców odłóż do dekoracji.
- Do miski blendera włóż jarmuż, obrany czosnek, orzechy i oliwę. Całość dokładnie rozdrobnij.
- Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Pesto z zielonego groszku i migdałów
- Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu, odcedź i wymieszaj z jarmużowym pesto.
- Wyłóż makaron i pesto na talerze, posyp pokruszoną fetą, pozostałymi orzeszkami, pieprzem i tymiankiem.