Sandacz w skorupce

Z natką pietruszki i chrzanem!
/ 17.09.2013 06:48
DRUKUJ PRZEPIS
Sandacz w skorupce Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja
Liczba porcji: 4
Czas wykonania: 50 min
Ilość kalorii: 520 kcal
Poziom trudności: średni
Składniki:
  • ok. 60 dag fileta z sandacza
  • miękisz z całego chleba
  • 4 łyżki śmietanki kremówki
  • 4 żółtka
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • skórka starta z cytryny
  • 2 łyżeczki tartego chrzanu
  • sól
  • pieprz
Przygotowanie:
  1. Filety opłucz, oprósz solą i pieprzem. Ułóż na blasze wyłożonej pergaminem.
  2. Miękisz chleba drobno pokrusz. Dodaj do niego śmietanę, żółtka, posiekaną natkę pietruszki, skórkę z cytryny i chrzan. Wymieszaj, dopraw sporą ilość pieprzu.
  3. Przygotowaną masę wyłóż na filety. Masę lekko dociśnij.
  4. Ryby wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 200 st. C i piecz 35 min, aż skorupka ładnie się zrumieni.
DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA