Składniki:
- 4 filety z piersi kurczaka
- 30 dag kopru włoskiego
- 10 dag mozzarelli
- sok z cytryny
- zioła prowansalskie
Sos:
- 20 dag jogurtu
- 2 ząbki czosnku
- po 2 łyżki szczypiorku i koperku
- skórka otarta z 1/2 cytryny
- cukier
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
- Filety opłucz, w każdym natnij kieszeń. Oprósz w środku i na zewnątrz solą i pieprzem. Koper oczyść, pokrój w piórka. Dodaj startą mozzarellę. Dopraw sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Farszem napełnij kieszenie w filetach, zepnij wykałaczkami. Posyp ziołami prowansalskimi. Gotuj w parowarze 25 minut.
- Jogurt wymieszaj z rozgniecionym czosnkiem, koperkiem i szczypiorkiem. Dopraw skórką z cytryny, cukrem, solą i pieprzem. Filety pokrój ukośnie na plastry. Podawaj z sosem i ryżem na sypko.