Polędwiczki faszerowane pieczarkami

Polędwicę kroimy w plastry grubości dwóch cm. Nacinamy z jednej strony, tworząc kieszonkę. Oprószamy przyprawą.
/ 28.10.2011 12:53

Składniki

  • 500 gram polędwicy wieprzowej
  • 1 opakowanie Przyprawy do wieprzowiny,
  • 500 gram pieczarek,
  • 1 opakowanie sosu pomidorowego,
  • 1 cebulka

Sposób przygotowania

Polędwicę kroimy w plastry grubości dwóch cm. Nacinamy z jednej strony, tworząc kieszonkę. Oprószamy przyprawą. Pieczarki płuczemy i drobno kroimy, razem z posiekaną cebulką obsmażamy na maśle i tak przygotowanym farszem napełniamy kieszonki w polędwiczkach. Miejsce nacięcia przekuwamy wykałaczką. Obsmażamy na patelni i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Zalewamy przygotowanym sosem pomidorowym i zapiekamy w piekarniku około 20-30 minut w temp.190 stopni. W trakcie zapiekania obracamy mięso, aby równo było pokryte sosem.

Redakcja poleca

REKLAMA