Liczba porcji: 4
Poziom trudności:
łatwy
Składniki:
- 2 polędwiczki wieprzowe
- łyżka oleju
- 3 lyżki masła
- cebula
- 2 podsuszone kajzerki
- 2 łyżki startego parmezanu
- 3 łyżki musztardy
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
- Polędwiczki opłukać, osuszyć, oprószyć solą i pieprzem.
- Na patelni rozgrzać olej z łyżką masła. Na tłuszczu obsmażyć polędwiczki, zdjąć z patelni.
- Cebulę pokroić w drobną kostkę, przesmażyć na maśle. Bułki pokroić w bardzo drobną kostkę albo mocno pokruszyć. Wymieszać z parmezanem i cebulką, doprawić solą i pieprzem.
- Polędwiczki posmarować grubo musztardą, obtoczyć w bułce z parmezanem. Ułożyć w brytfannie, piec ok. 25 min w 190°C.
- Podawać np. z grillowanymi warzywami i młodymi ziemniakami.