Składniki:
- 12 skrzydełek kurzych
- mała cebula
- 1/2 szklanki ostrego keczupu
- 2 łyżeczki marynowanego zielonego pieprzu
- 2 posiekane papryczki chili
- 5 łyżek sosu sojowego
- łyżka miodu
- 3 łyżki oleju
Sałata:
- opakowanie mieszanki sałat
- duży pomidor
- 5 łyżek oleju
- łyżka miodu
- łyżka musztardy
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
- Keczup zmiksuj z obraną i posiekaną cebulą oraz papryczkami chili. Połącz z olejem, sosem sojowym, miodem i marynowanym zielonym pieprzem.
- Skrzydełka opłucz, osusz papierowym ręcznikiem, wymieszaj z bejcą. Odstaw do lodówki na 2 godziny. Następnie ułóż na blasze i piecz 30 minut w temp. 200 stopni.
- Sałaty wymieszaj z pokrojonym pomidorem i polej sosem przygotowanym z oleju, 5 łyżek przegotowanej wody, miodu, musztardy oraz szczypty soli i pieprzu. Podawaj z pikantnymi skrzydełkami.