Czas przygotowania 60 min
Składniki:
- 800g cielęciny z kością
- 2 marchewki
- 2 cebule
- 2 zabki czosnku
- 2 suszone grzybki
- 100g maki
- 3 ziarenka Ziela angielskiego
- 4 ziarenka pieprzu
- 2 listki laurowe
- 2 kostki pieczeniowe Knorr - mięsne
- 80g planty lub inny tłuszcz roślinny do smażenia
- szczypta soli i pieprzu do smaku
Sposób przygotowania:
1. Cielęcinę obsmaż oprósz solą pieprzem, obtocz w mace obsmaż z obu stron, mięso przełóż na chwilę na talerz.
2. Marchewkę zetrzyj na tarce cebulę pokrój w plastry podsmaż w tym samym garnku , całość oprósz pozostała mąką chwilę smaż.
3. Do garnka na powrót dodaj mięso całość zalej 700ml wody, dodaj przyprawy, jedną kostkę mięsną – pieczeniową Knorr. Całość duś pod przykryciem około 40 minut mieszając od czasu do czasu.