Czas przygotowania 30 minut
Składniki:
- 600g polędwiczek pieprzowych
- 1 kostka do mięs pieczeniowa Knorr
- 200g grzybów ( najlepiej prawdziwków, ale mogą być też pieczarki).
- 1 mała cebulka
- 60g mąki pszennej
- 1 łyżka delikat do mięs
Sposób przygotowania:
1. Polędwiczki potnij w cm grubości plastry rozbij młotkiem dopraw do smaku delikatem do mięs oprósz w mące obsmaż na patelni lewa prawa zdejmij na bok.
2. Na patelni podsmaż pokrojone w plastry grzyby ułóż je na eskalopkach i posyp tartym serem zapiecz w piekarniku.
3. Na patelni po smażeniu mięsa i grzybów dodaj pokrojoną w kostkę cebule chwilę podsmaż na patelni dodaj odrobinę mąki ( około jednej łyżki), wlej czerwone wino gotuj chwile aż odparuje o połowę dodaj 200ml wody i kostkę pieczeniową. Całość gotuj około 15 minut Az sos zgęstnieje. Podawaj razem z eskalopkami.