Makaron z grzybami - przepis

Przepis dla fanów włoskich makaronów - naprawdę łatwy.
Weronika Kwaśniak / 23.10.2013 08:30
DRUKUJ PRZEPIS
Makaron z grzybami - przepis fot. Fotolia
Liczba porcji: 4
Czas wykonania: 25 min
Ilość kalorii: 335 kcal
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 30 dag makaronu penne lub rigatoni
  • 15 dag fasolki szparagowej (może być mrożona)
  • 20 dag grzybów (np. borowików, podgrzybków lub kurek)
  • 2 łyżki masła 
  • łyżka oliwy
  • cebulka
  • tymianek
  • natka
  • sól
  • pieprz
Przygotowanie:

1. Makaron ugotuj al dente w osolonym wrzątku. Odcedź.
2. Fasolkę obgotuj w osolonym wrzątku, odcedź.
3. Dokładnie oczyść grzyby i również obgotuj w osolonym wrzątku - także należy je odcedzić.
4. Na patelni rozgrzej masło z oliwą. Wsyp posiekaną cebulę, przesmaż ją.
5. Dodaj pokrojoną fasolkę i grzyby, przesmaż, co jakiś czas mieszając.
6. Dopraw solą, pieprzem i tymiankiem.
7. Makaron wymieszaj z pozostałymi składnikami. Posyp natką.

Przepis z "Przyjaciółki"

DRUKUJ PRZEPIS
Tagi: grzyby, penne

Redakcja poleca

REKLAMA