Składniki:
- 4 mrożone kostki z mintaja
- 2 jajka
- 8 czubatych łyżek bułki tartej
- 4 łyżki mąki
- 2 łyżeczki grubo zmielonego pieprzu
- olej do smażenia
Dodatkowo:
- opak. mrożonego szpinaku w liściach
- puszka kukurydzy
- 4 ząbki czosnku
- 3 łyżki masła
- sól
- biały pieprz
Przygotowanie:
- Na patelni roztop masło, dodaj rozmrożony i osączony na sicie szpinak, posiekany czosnek i smaż kilka minut, co jakiś czas mieszając. Dołóż osączoną kukurydzę, dopraw solą i białym pieprzem. Chwilę jeszcze podgrzewaj
- Bułkę tartą wymieszaj z grubo zmielonym pieprzem. Jajka roztrzep ze szczyptą soli. Rybę panieruj w mące, jajku i bułce tartej. Olej rozgrzej na wolnym ogniu, kładź rybę i usmaż z obydwu stron na złoty kolor. Podawaj ze szpinakiem.