POLECAMY

Lasagne ze szpinakiem i boczniakami

Zobacz przepis na lasagne ze szpinakiem i boczniakami - jeśli masz ochotę, możesz je zastąpić pieczarkami!
Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Lasagne ze szpinakiem i boczniakami fot. www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 6 płatów lasagne
  • 20 dag boczniaków (lub pieczarek)
  • cebula
  • 50 dag szpinaku
  • marchewka
  • pietruszka
  • 10 g startego sera żółtego
  • sól
  • pieprz
  • papryka słodka
  • zioła prowansalskie
  • olej
  • 2 ząbki czosnku
  • łyżka masła
Przygotowanie:

Zobacz przepis na lasagne ze szpinakiem i boczniakami! To danie obiadowe możesz wzbogacić innymi dodatkami według upodobań - świetnie pasować będzie choćby pierś z kurczaka!

  1. Lasagne lekko obgotuj we wrzątku i każdy przekrój wzdłuż na pół.
  2. Szpinak umyj, posiekaj i zaparz na łyżce oleju.
  3. Cebulę, marchew, pietruszkę i czosnek obierz.

Placki ze szpinaku - przepis Ani Starmach

  1. Marchew i pietruszkę zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
  2. Cebulę i czosnek posiekaj.
  3. Warzywa podduś na oleju i wymieszaj ze szpinakiem.
  4. Dopraw solą, papryką, ziołami prowansalskimi i pieprzem.
  5. Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem.
  6. Lasagne zwiń w ruloniki i ułóż w formie.

Jak zrobić naleśniki szpinakowe?

  1. Wypełnij każdy rulonik przygotowanym farszem.
  2. Posyp serem startym na tarce.
  3. Piekarnik rozgrzej do 180 stopni.
  4. Całość zakryj folią aluminiową i zapiekaj 25 minut.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)