Kulebiaczki z łososiem

/
DRUKUJ PRZEPIS
Kulebiaczki z łososiem fot. STOCKFOOD/FREE
Składniki:
- opakowanie mrożonego ciasta francuskiego
- 2 jajka
- 40 dag łososia wędzonego na ciepło
- 2 cebule
- 5 dag suszonych grzybów
- 3 łyżki oleju
- 20 dag kiszonej kapusty
- sól, pieprz
Przygotowanie:
1. Kapustę ugotuj, aż będzie miękka, odparuj. Wymoczone grzyby posiekaj, przesmaż z cebulą na oleju. Wymieszaj z kapustą, przypraw na ostro. Ostudź, wymieszaj z jednym jajkiem.

2. Płaty ciasta rozetnij na pół. Na połowie powstałych kwadratów ułóż po kawałku ryby, posmaruj kapustą. Przykryj resztą ciasta. Mocno zalep brzegi. Kulebiaki posmaruj roztrzepanym jajkiem. Piecz 20 min w temp. 220 st. C.
DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA