Karkówka w occie balsamicznym

Karkówka nabierze lepszego smaku dzięki fantastycznej przyprawie, jaką jest ocet balsamiczny...
/ 14.06.2013 04:31
DRUKUJ PRZEPIS
Karkówka w occie balsamicznym fot. Adobe Stock
Liczba porcji: 4
Czas wykonania: 75 min
Ilość kalorii: 540 kcal
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 4 duże plastry schabu karkowego (po ok. 20 dag)
  • 8 łyżek octu balsamicznego
  • 3 łyżki płynnego miodu
  • 5 łyżek sosu sojowego
  • 8 łyżek oleju
  • łyżeczka czarnego pieprzu
  • łyżeczka suszonego tymianku
Przygotowanie:
  1. Miód wymieszaj w sporej misce z octem balsamicznym, olejem, pieprzem, tymiankiem i sosem sojowym. Do marynaty włóż mięso, przykryj i wstaw na godzinę do lodówki.
  2. Rozgrzej grill, dużą patelnię lub patelnię grillową, włóż wyjęte z marynaty plastry karkówki i smaż po 4 minuty z każdej strony.
  3. Karkówkę w occie balsamicznym podawaj z grillowanymi warzywami.
DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA